lørdag 20. august 2011

Angående Lyns blogg etter fredagens kamp

Lasses hjørne

Jeg synes det er flott at Lasse skriver kampreferatene på bloggen. Skulle jo tru at han er trener II !!! Uansett synes jeg det er litt morsomt å se hvordan andre ser kampene, og stort sett kjenner jeg meg igjen. Vi har hatt ett prinsipp - vi kommenterer ikke andre lags spillestil, ferdigheter eller er kritiske til andre lag.

LYN tråkker etter mitt skjønn langt over streken i sitt referat på deres hjemmeside etter kampen på fredag.

Vi prøver å variere spillet vårt og prøver å utnytte overganger hvis det er muligheter for det. Vi slår langt når det er gode muligheter for det. Vi spiller oss igjennom med ballbesittelse når motstanderen er godt etablert defensivt. Fotball handler om å score mål og forhindre motstanderen å score. Da nytter det ikke å bli sur hvis ikke ferdighetene er gode nok til å komme forbi motstanderen å score eller ikke er god nok til å forhindre motstanderen å score.

Vi varierer presshøyden og det er litt interessant at Lyn syntes det var vanskelig å komme forbi !!

Vi konsentrer oss om egne ferdigheter og må takle at motstandere våre presser både lavt og høyt.

Kampen mot Lyn
Her er ett par kommentarer til Lyns hjemmeside;

Kampen sett under ett : lagene har hver sin omgang, Lyn styrer første og vi overtar i andre omgang. Lyn kunne punktert ettter 2-0 og vi kunne punktert kampen på stillingen 3-2 med Joakims herlige langskudd i tverrliggeren. Så når de får scoring på overtid så er det litt kjipt for oss. Men sett under ett er det sikkert greit at det ble poengdeling med dominans i hver sin omgang.

Lyn skaper et inntrykk at de har langt flere sjanser enn oss, men etter mine noteringer har vi omtrent like mange sjanse.

Lyn mener at vi ligger lavt og at vi satser konsekvent på lange baller. Ifølge Lyn blir det da vanskelig for dem. Etter det jeg ser er mye av banespillet er på midten og Lyns banehalvdel de første 30 min av 2 omgang. Vi kjører opp midtbanen vår og har 2 spisser på topp. Tror kanskje referatskriveren fra LYN var på toalettet denne halvtimen.

Lyn sier at de spilte en brukbar kamp - ja de var brukbare i perioder - og det var vi og.

Lyn sier på hjemmesiden sin "At det blir uavgjort skyldes nok en kombinasjon av vått gress, at vi senket oss noen prosent, og at DFI er svært effektive og spiller en kynisk fotball med lavt press og lange baller i bakrom. "

Min konklusjon på dette er :
Lasse ; Du får sørge for at det ikke regner når Lyn er på besøk, Vegard og Ulrik : Ikke løp så fort i neste kamp mot LYN, og hvis dere får en skuddmulighet - så er det fint om dere skyter litt utenfor mål, vi får senke oss noen prosent vi også slik at Lyn vinner, helst ikke presse dem for hardt. Det er ikke godt å si hva de mener med kynisk, men det kan være ifølge ordbøker brutal, hardhjertet, hensynsløs voldsom osv. Så vi må være litt forsiktige og helst ikke vise vilje og evne til å vinne kamper mot LYN.

Vi sees på trening i morgen gutter og jobber videre med våre ferdigheter.